Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csinosodik, szépül, nőiesedik a DVTK

| 2018. 12. 03. | 15:01:00
A miskolci klub tovább bővült.
Csinosodik, szépül, nőiesedik a DVTK
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb szakosztállyal bővült a Diósgyőri VTK klubja, melyhez az egyesület hétfői bejelentése szerint a műkorcsolyázók csatlakoztak. Tamás Gábor, a DVTK cégvezetője a miskolci egyesület hétfői sajtótájékoztatóján annak a reményének adott hangot, hogy a diósgyőri sportcsalád tizenharmadik tagja szerencsét hoz számukra. Mint mondta:

büszkék arra, hogy a sportágnak van egy miskolci születésű Európa bajnoka, Sebestyén Júlia,

akinek ugyan a pályafutása nem Miskolcon teljesedett ki, ám bízik benne, hogy 10-15 éven belül a DVTK sportolói is hasonló sikereket fognak elérni.

Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, örül annak, hogy újabb téli olimpiai sportág csatlakozott a DVTK-hoz, valamint annak is, hogy a jégkorong, és a short-track után immár a harmadik jeges sport űzhető az egyesületnél. Megjegyezte: az utóbbi időben felgyorsultak az események, ugyanis a Magyar Jégkorong Szövetség és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség között stratégiai megállapodás jött létre, ami jelzi, hogy szövetségi szinten is úgy gondolja mindenki, hogy a jeges sportágaknak össze kell fogniuk. Mint mondta: Vidra Szabolcs lesz a műkorcsolyázók szakmai vezetője, a szakágnak jelenleg már 44 igazolt versenyzője van.

Bíró Ignác, a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatának szakmai igazgatója mindehhez hozzátette: az elmúlt évben már műkorcsolyás edzőt foglalkoztattak a jégkorongosoknál, és rendívül pozitívak a tapasztalatok. Így fogalmazott:

A műkorcsolya bevonásával az a fő célunk, hogy azok a gyerekek, akik nálunk kezdenek el megismerkedni a korcsolyázás alapjaival, olyan képzést kapjanak, ami alapján később szakosodni tudnak, az 5-7 éves fiúk és lányok magas szinten tudják elsajátítani a korcsolyázás alapjait, hogy utána a jégkorong, a műkorcsolya és a gyorskorcsolya közül is választhassanak. A meglévő edzői stábunk teljes mértékben alkalmas ennek az elképzelésnek a kivitelezésére

A DVTK-hoz a férfi és női labdarúgás, a női kosárlabda, a férfi és női jégkorong, a női röplabda, az asztalitenisz, a birkózás, az e-sport, a judo, a sakk, a short track, és a muaythai után csatlakozott most a műkorcsolya.