Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Diós György szíve csak a Diósgyőrért dobog

DVTK | 2023. 11. 24. | 19:08:24
Nevet kapott a miskolci csapat kabalafigurája.
Diós György szíve csak a Diósgyőrért dobog
Diós György (Fotó: DVTK)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mezőkövesd elleni győztes mérkőzésen bemutatkozott a DVTK új kabalafigurája, aki a szurkolók döntése értelmében a Diós György nevet kapta a keresztségben. Ezzel kezdetét veszi egy páratlan kaland, Diós György várja a gyerekeket (és a felnőtteket is), hogy közös mókával tegyék még emlékezetesebbé a diósgyőri meccseket – tudatta a DVTK.

A klub tudatta, ezernél is több szavazat érkezett, aminek mintegy fele a Diós György nevet támogatta. A második és a harmadik helyen nagyságrendileg ugyanannyi szavazattal végzett Acélka Bala és Vilmos Lovag, míg a Lancel Ottó elnevezésre is kattintottak néhányan.

A jövőben a Diósgyőri Lovag és Diós György vitéz együtt várja a szurkolókat a DVTK Stadionban, ahol előbbi közvetlenül a kezdőrúgást megelőzően kezében zászlóval vagy karddal vágtázik a Napos oldal előtt, a kabalafigura pedig a mérkőzések előtt és alatt várja elsősorban a fiatalokat egy kézfogásra vagy akár közös fotóra. A stadionon kívül a DVTK Arénában is rendszeresen feltűnik majd Diós György, valamint a tervek szerint a jövőben megtalálják az alkalmakat, amikor közelebb tudják vinni a gyerekekhez a diósgyőri életérzést, és a meccsnapon kívül is összefuthatnak a kabalával.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés