Hirdetés

Drón és kutya is kereste a miskolci kórházból eltűnt gyereket

borsodihir.hu | 2023. 12. 06. | 13:23:27
A rendőrség visszavonta a körözését.
Drón és kutya is kereste a miskolci kórházból eltűnt gyereket
Drónt is bevetettek (Fotó: Neptun Búvár Klub)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a vármegyei kórház Semmelweis tagintézményéből december 5-én eltűnt egy 10 éves kisfiú – a gyermek pólóban és papucsban indult útnak a fagyos időben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánysága személyleírással együtt kiadta a gyermek körözését, majd a kereséshez kérta a Neptun Mentőcsapat Kutyás Egységének közreműködését, akik háromfős csapattal, három mentőkutyával és két gépjárművel vonultak a helyszínre. Velük tartott a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesületének képviselője is.

A mentőcsapat először a sportcsarnok környékét vizsgálta át drónnal, majd a szagmintát követve indultak a kisfiú keresésére, akinek több órás előnye volt az őt keresőkhöz képest. A gyerek nyomait a Tudomány és technika házáig sikeresen tudta a kutya követni, ezután a rendőrség a további beérkező információk alapján a keresést más irányba rendelte el, ahova már nem tudtak kutyát indítani.

December 6-án kora délután a rendőrség visszavonta a gyermek körözését. Hogy mi alapján, azt nem közölték, de szerkesztőségünk ebben a tekintetben kérdéssel fordult a szóvivőhöz – tájékoztatása szerint nem esett baja a fiúnak.

Meg nem erősített sajtóinformációk szerint a kisfiú gyermekvédelmi intézetben nevelkedik, és nem ez volt az első szökése.