Hirdetés
Hirdetés

Dunai tragédia: őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

mti | 2024. 05. 20. | 12:22:09
A rendprség szerint semmiféle intézkedést nem tett azért, hogy a mentésre szorulókat kimentse
Dunai tragédia: őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát
A gyanú szerint ezzel a szállodahajóval ütközött a kis hajó, amelynek fedélzetén nyolcan tartózkodtak. Két embert holtan már megtaláltak, ötöt pedig tovább keresnek (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

A rendőrségi honlapon emlékeztettek: a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított a szombat éjjel a Duna verőcei szakaszánál bekövetkezett, két ember halálával és öt ember eltűnésével járó motorcsónak-tragédia körülményeinek tisztázásáért.

Azt írták: az érintett motorcsónaknál és a szállódahajónál is szemlét tartottak a rendőrök. A szállodahajó kapitányát gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli segítségnyújtás halált okozó elmulasztása, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása miatt.

A gyanú szerint a kapitány az ütközés után saját hajójának személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, semmiféle intézkedést nem tett azért, hogy a mentésre szorulókat kimentse, továbbá a hajót sem állította meg.A férfit őrizetbe vették, érdemi vallomást azonban nem tett a terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban.

Továbbra is vizsgálják az eset körülményeit, eddig 25 tanút hallgattak ki, köztük a szállodahajó személyzetének tagjait, az utasokat és külső tanúkat is - tudatta a rendőrség.

A motorcsónak eltűnt utasai után folytatódik a kutatás - írták.