Hirdetés
Hirdetés

Egy életbe került egy mobiltelefon Ózdon

| 2021. 05. 11. | 13:55:00
A nő a helyszínen belehalt sérüléseibe. Most született ítélet.
Egy életbe került egy mobiltelefon Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és rablás bűntette miatt indult büntetőügyben hirdetett ítéletet május 11-én.

A vádlott egy ismerőse útján került kapcsolatba az Ózdon egyedül élő nővel, akit megismerkedésük másnapján ismét felkeresett a lakásán. Arra kérte a sértettet, hogy adja oda neki a közös ismerősük által otthagyott telefont. A nő nem adta oda, ezért a vádlott arcon ütötte, majd a telefonnal távozott a házból.

Másnap a vádlott ismét elment a sértetthez, aki kérdőre vonta a férfit a telefon miatt. Erre a vádlott a nőre támadt:

fején, testén ököllel, tenyérrel ütötte, minek hatására a sértett vérző arccal a konyha padlójára esett. A vádlott a földön fekvő nőt tovább bántalmazta, legalább harminc alkalommal megütötte, megrúgta.

A sértett „száz évet fogsz ülni, te köcsög” kifejezéssel próbálta fenyegetni támadóját, mire az kiment a házból, a sérült nőre zárta az ajtót, és Budapestre utazott.

A sértett a bántalmazása során jelentős testi és lelki gyötrelmet szenvedett, a fej, a mellkas és has sérülései, az arckoponya-, a borda- és a szegycsont törése miatt a helyszínen elhunyt, életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

A törvényszék az erőszakos többszörös visszaeső vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, megállapította, hogy a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott büntetett előéletű, erőszakos bűncselekmény miatt már korábban is szabadságvesztésre ítélték. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.

Hirdetés
Hirdetés