Hirdetés
Hirdetés

Egy köteg készpénzzel akarta lefizetni a rendőröket egy ittas borsodi férfi

| 2024. 03. 01. | 11:07:05
A gyanúsított az elmúlt 3 évben 12 szándékos szabálysértést követett el.
Egy köteg készpénzzel akarta lefizetni a rendőröket egy ittas borsodi férfi
A rendőrök a felajánlott pénzt visszautasították, majd a férfit megbilincselték és előállították a rendőrkapitányságra (Fotó: Illusztráció, police.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés miatt nyomoz a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy borsodi férfi ellen, aki bűnügyi felügyeletbe került, miután megpróbálta megvesztegetni az ellene ittas vezetés miatt intézkedő rendőröket - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a férfi február 23-án ittasan közlekedett autójával egy borsodi városban, ahol a rendőrök intézkedni akartak vele szemben. A férfi többszöri felszólítást követően szállt csak ki a járműből, majd a zsebéből elővett egy köteg készpénzt, és egy 20 ezer forintos bankjegyet szó nélkül a rendőrök felé nyújtott.

A járőrök figyelmeztették a férfit, hogy cselekménye vesztegetés és felszólították, tegye el a pénzt. A férfi ezután 200 ezer forintot vett elő és azt a legmagasabb rendfokozatú rendőr felé nyújtotta azért, hogy ne intézkedjenek és ne szondáztassák meg, valamint ne indítsanak ellene eljárást. A férfi a rendőrtől azt kérdezte: "ennyi elég lesz?".

A rendőrök a felajánlott pénzt visszautasították, majd a férfit megbilincselték és előállították a rendőrkapitányságra. Az elkövető - főleg vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt - többször volt már büntetve, jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll, ezen túlmenően az elmúlt 3 évben 12 szándékos szabálysértést követett el, köztük 9 esetben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt állapították meg a felelősségét.

A tájékoztatás szerint a nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki férfit - aki tagadta a bűncselekmény elkövetését -, és indítványozta az elkövető tartózkodási helyére kiterjedő bűnügyi felügyelet elrendelését azzal, hogy naponta személyesen jelentkezzen a rendőrségen.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnügyi felügyeletet 4 hónapra elrendelte az ügyészi indítványnak megfelelően, de ez nem végleges a gyanúsított és védőjének fellebbezésé miatt - olvasható a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés