Hirdetés

Egyetemre készülsz? Ezt a határidőt ne feledd

| 2022. 07. 04. | 13:19:00
Ne a hiánypótlás elmaradása miatt hiúsuljon meg a továbbtanulás!
Egyetemre készülsz? Ezt a határidőt ne feledd
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legkésőbb július 7-ig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.

A diákok a pontszámításhoz szükséges dokumentumokat a www.felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi Dokumentumok menüpontjából tudják feltölteni, és ugyanitt követhetik nyomon a jelentkezéssel kapcsolatos dokumentumok elbírálását is.

Az idei eljárásban nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt (így a 2022. május-júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem), a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat, valamint a 2006. február 1. után szerzett magyar oklevelet. Ezek adatait az Oktatási Hivatal az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból veszi át - jelezték.

Kiemelték, ha a felvételiző a jelentkezés után szerezte meg nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia.
A személyes adatok változását szintén július 7-ig jelezhetik a felvételizők az E-felvételi Személyes adatok menüpontjában.

Kitértek arra is: az idén külföldi középiskolában érettségizők vagy felsőfokú oklevelet szerzők számára a dokumentumbenyújtási határidő július 13.

A határidőig benyújtott dokumentumok feldolgozása a ponthatárok kihirdetéséig tart. A 2022 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 21-én hirdetik ki a felvi.hu honlapon. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-t is kapnak az eredményről.