Hirdetés
Hirdetés

Elment O.J. Simpson

Cívishír | 2024. 04. 11. | 18:07:29
Az egykori futballsztár és színészt legyőzte a rák.
Elment O.J. Simpson
O.J. Simpson 1990-ben (Fotó: wikipedia)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

76 éves korában elhunyt O.J. Simpson – közölte csütörtökön a Daily Mail. Az egykori futballsztár és színész prosztatarákkal küzdött, kemoterápiás kezelésen vett részt Las Vegasban. A gyászhírt a sztár családja az X-en erősítette meg.

„Április 10-én édesapánk, Orenthal James Simpson belehalt a rák elleni küzdelembe.”

O.J. Simpson egyike volt a hetvenes évek legjobb running backjeinek, vagyis futójátékosainak. 1985-ben O. J. Simpson lett az első Heisman-trófea nyertes (1968), akit beválasztottak a Pro Football Hall of Fame-be, vagyis a hírességek csarnokába. 1973-ban és 1975-ben a NFL Player of the Year-nek választották. Hat alkalommal játszott a Pro Bowl-on. 1983-ban tagja lett a College Football Hall of Fame-nek.

Szélesebb körben és világszerte az ellene folyó gyilkossági per kapcsán lett ismert 1994-ben, melynek során volt felesége, Nicole Brown Simpson és annak új párja, Ron Goldman meggyilkolásával vádoltak meg. A valószínű bizonyítékok ellenére végül az esküdtszék felmentette. A büntetőeljárást a nagy tévéadók is közvetítették. Az amerikai alkotmány szerint ugyanabban a tárgyban újabb büntetőeljárást elindítani nem lehet, de a meggyilkolt férfi családja polgári kártérítési pert indított ellene, amelyet meg is nyertek, és amelyben 33,5 millió dollár kártérítésre ítélték Simpsont. Ez pénzügyileg csődbe vitte. 2007-ben ismét a figyelem középpontjába került, amikor egy Las Vegas-i hotelszobába betörve sportereklyéket rabolt el egy kereskedőtől, fegyverrel. 2008-ban emiatt 33 év szabadságvesztésre ítélték azzal a kikötéssel, hogy a büntetés kevesebb mint harmadának letöltése után feltételesen szabadlábra bocsátható.

Simpsont 2017. október 1-jén szabadon engedték.

Hirdetés
Hirdetés