Hirdetés
Hirdetés

Elkábította, kirabolta a tiszatarjáni nőt – 8 év fegyházra ítélték

Borsodihír | 2024. 05. 22. | 20:11:55
Nem jogerős.
Elkábította, kirabolta a tiszatarjáni nőt – 8 év fegyházra ítélték
Kihasználta a nő állapotát (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tiszaújvárosi Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki elkábította az idős sértettet értékei megszerzése érdekében.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett online felületen ismerkedett meg és beszélt meg találkozót. Ennek alkalmával 2022 szeptemberében a férfi meglátogatta a nála majdnem húsz évvel idősebb nőt tiszatarjáni otthonában. A beszélgetés során bizalmába férkőzött és egészségi állapotáról, anyagi helyzetéről is faggatta, majd két, általa vitaminnak nevezett tablettát adott át a sértettnek, aki azt bevéve elkábult.

A vádlott – kihasználva a sértett állapotát – egymillió forint készpénzt és két aranynyakláncot vitt magával.

A bíróság a terheltet rablás bűntettének minősített esete miatt 8 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte kisebb súllyal a kár egy részének megtérültét, azt, hogy a vádlott tettét megbánta, valamint ilyenként esett latba az is, hogy a sértettől bocsánatot kért. Súlyosító körülmény volt ugyanakkor a vádlott előélete.

Az ítélet nem jogerős, ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, vádlott és védője pedig felmentés érdekében fellebbezést jelentett be.