Hirdetés
Hirdetés

Elsodorta, majd viperával ütlegelte felesége szeretőjét Kazincbarcikán

ugyeszseg.hu | 2024. 06. 11. | 09:06:39
Vádat emeltek ellene.
Elsodorta, majd viperával ütlegelte felesége szeretőjét Kazincbarcikán
Börtönbe kerülhet (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt, aki a feleségével szerelmi kapcsolatot tartó férfit autóval elsodorta, majd viperával ütlegelte.

A vádirat szerint a férj 2023 januárjában Kazincbarcikán autózott, amikor észrevette a – szintén autót vezető – haragosát, aki a feleségével szerelmi kapcsolatot létesített. Amikor elhaladtak egymás mellett, a férfi mutogatott felé, ezért a vádlott megfordult, követte a férfit, majd megálltak az úttest szélén. Kiszálltak a gépjárművekből, egymás felé indultak, miközben folyamatosan szitkozódtak.

A kölcsönös kiabálás után az elkövető visszaült az autójába és szándékosan a férfi irányába kormányozva elindult, mintegy 50 km/h sebességgel haladva elsodorta.

A sértett megpördült, megemelkedett, a talpára esett vissza. A vádlott kiszállt az autójából, magához vett egy fél méter hosszúságú teleszkóposan kihúzható fém rudat, és a feltartott karral védekezni próbáló férfit többször megütötte. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a reális esélye volt a a halálos kimenetelű sérülések bekövetkezésére.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, közúti járművezetéstől eltiltás büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.