Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elstartolt a miskolci Kocsonyafesztivál

| 2023. 03. 04. | 10:23:00
A látogatókat mobilapplikáció is segíti.
Elstartolt a miskolci Kocsonyafesztivál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Utoljára három éve láthattuk a főutcán vonuló békákat, utoljára három éve ünnepelhettük Miskolc nagy legendáját. Azóta nagyon sok minden történt. Két év COVID, brutális áremelkedés, háború a szomszédban, gázármizéria, néha csak lestünk magunk elé, mint a kocsonyában a béka. De nem adtuk fel, mert mi, miskolciak nem vagyunk feladós fajták. Nem adtuk fel, mert tudtuk, hogy ez a nap, ez a mai nap egyszer majd úgyis eljön, és újra megnyithatom a Kocsonyafesztivált – írta közösségi oldalán Veres Pál, Miskolc polgármestere a fesztivál megnyitója után.

Hozzátette, a fesztivált megpróbálták eltűntetni, ellopni, elcsalni, átnevezni, besározni, de az itt van, él és virul. Köszönetet mondott a támogatóknak, az önkénteseknek, a szervezőknek, a civileknek, a fellépőknek és az árusoknak is. A városvezető szerint a kocsonyafesztivál azt üzeni, hogy "soha nem adjuk fel".

– Ez a szlogen nem tőlem származik, hanem attól, aki megalapította és aki a mai napig őrzi, védi ezt a fesztivált. És neki jár a legnagyobb köszönet, Rózsa Editnek, a fesztivál alapító-tulajdonosának. Mi, miskolciak hiszünk. Hiszünk az összefogásban, hiszünk a közösségeinkben, hiszünk a tehetségünkben, hiszünk a városunkban, hiszünk az értékeinkben és ezeket meg is fogjuk védeni mindenáron, mert ezektől vagyunk azok, akik vagyunk – zárta gondolatait.