Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elvégzik Rudolftelep vízrendezését

Borsodihír | 2024. 07. 05. | 14:07:34
Csaknem 4 kilométer hosszan fejlesztenek.
Elvégzik Rudolftelep vízrendezését
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rudolftelep önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretein belül meghirdetett Élhető település című felhívására eredményesen pályázott, így belterületi vízrendezésre 183 millió forintot nyert.

Az elmúlt évek helyi vízkár-eseményei egyértelműen alátámasztják a projekt szükségességét, továbbá a település fejlődéséhez szükséges, hogy a helyi vízkárokból fakadó veszélyeztetettség megszűnjön. Az önkormányzat hatáskörébe tartozó környezeti problémák kezelése terén a település legfontosabb feladata jelenleg a vízelvezetési rendszer fejlesztése, a település környezetbiztonságának növelése, a környezeti káresemények megelőzése.

A projektben tervezett vízi munka a településen a Mák-patak, Császtai-völgyi névtelen patak és egyes utcákban húzódó csapadékvíz-elvezető árkok fejlesztése részben nyílt felszínű földmedrű, részben nyílt felszínű burkolt árkok, részben pedig zárt, felszín alatti csatornarendszer kialakításával.

Fejlesztéssel érintett többek között: a Mák-patak, Császtai-völgyi névtelen patak, Kossuth Lajos utca, Hunyadi és a Népkert utcák, Mikoviny Sámuel utca, Rákóczi Ferenc utca

A beruházás mintegy 3 793 méter hosszon valósul meg.

A tervezési feladatokat a ViszCAD Kft. látta el.

A tervezési-engedélyezési folyamatok lezárultával a közbeszerzési eljárás 2024. február 16-án indult meg. A közbeszerzési eljárás sikeresen lezárult – a nyertes ajánlattevő az izsófalvai Simon Zoltán Zsolt egyéni vállalkozó lett. A vállalkozási szerződést június 17-én írták alá. A kivitelezőnek 8 hónap áll a rendelkezésére a munkálatok elvégzésére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés