Hirdetés

Elvette a sértett pénzét, majd visszaadott egy ezrest

birosag.hu | 2023. 12. 05. | 12:12:43
Két év javítóintézeti nevelésre ítélték Mezőkövesden.
Elvette a sértett pénzét, majd visszaadott egy ezrest
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki még 18. életévének betöltése előtt egy borsodi kistelepülésen rablást követett el, azt megelőzően pedig egy helyi panzióba tört be.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott idén májusban az éjszakai órákban egy kerékpárúton szólította le a sértettet. Előbb cigarettát kért, majd miután a sértett nem tudott neki adni, a vádlott két alkalommal hátulról megütötte öt, mely következtében a sértett a földre esett, mobiltelefonja pedig kiesett a zsebéből. A támadó magához vette a készüléket, azonban a sértett kérlelésére visszaadta azt, és pénzt kezdett el követelni. A megtámadott férfi a vádlott agresszív viselkedésének hatására elővette a pénztárcáját, abból a vádlott magához vett 23 ezer forintot, majd – ismét a sértett kérésére – visszaadott neki egy ezrest, és távozott a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett könnyű sérüléseket szenvedett el.

Pár nappal a rablást megelőzően a vádlott egy helyi panzióhoz ment, ott az egyik ablakot betörve bejutott az épületbe és 43 ezer forint értékben használati tárgyakat vett magához, melyekkel távozott a helyszínről. Később a lopási kár – lefoglalás útján – 20 ezer forint értékben megtérült.   

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság rablás bűntettében és szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségében találta bűnösnek és vele szemben intézkedésként 2 év javítóintézeti nevelést rendelt el.

Az ítélet a védő fellebbezése miatt nem emelkedett jogerőre.