Hirdetés
Hirdetés

Emberölés kísérlete Tarcalon: nincs vége az ügynek

| 2023. 01. 27. | 12:16:00
Többször szúrt.
Emberölés kísérlete Tarcalon: nincs vége az ügynek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még 2021 áprilisában Tarcalon a vádlott alkoholt és „herbált” fogyasztott, emiatt ittas és bódult állapotba került. Amint meglátta érkező ismerősét, indok nélkül ordítani kezdett, kérdőre vonta, hogy egyáltalán miért van ott, és távozásra szólította fel, miközben életveszélyesen megfenyegette. Közben magához vett egy 32 centiméter hosszú, 19 centiméter pengehosszússágú kést, amellyel a sértettet többször megszúrta a hasán, mellkasán, a nyakán, illetve a karján és azt kiabálta, hogy „megdöglesz!”.

A sértett a földre esett, azonban még telefonon segítséget tudott kérni testvérétől, aki szólt az élettársának, hogy segítsen hazamenni a sértettnek. A helyszínre érkező férfi, miután látta a sértett állapotát, értesítette a mentőket és a rendőrséget. A vádlott ekkor már őt is megöléssel fenyegette. A sértett sérülései életveszélyesek voltak.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2022 októberében F. Á. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

[Beillesztett cikk: Első fokon 10 év letöltendő a tarcali támadónak]

Hirdetés
Hirdetés