Hirdetés
Hirdetés

Encs 40 éve város, és ezt meg is ünneplik!

Borsodihír | 2024. 03. 13. | 17:04:20
Számos programmal készülnek.
Encs 40 éve város, és ezt meg is ünneplik!
Érdemes lesz a településre látogatni! (Fotó: Encs Facebook-oldala)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén 40 éve, hogy városi rangot kapott Encs. Ebből az alkalomból Encs önkormányzata és az Encsi Művelődési és Sportközpont, Könyvtár 2024-ben a 40 év – 40 programmal ünnepli az évfordulót.

Az egész éven át tartó rendezvénysorozat célja, hogy a város lakói egy közösségként megünnepelhessék az évfordulót és megélhessék, hogy encsiek.

A változatos és érdekes programok keretében – amelyek összeállításánál cél volt, hogy mindenki találjon számára érdekes eseményt – tavasszal lesz majd Majális (olyan fellépőkkel, mint Csepregi Éva, Kefír, UFÓ, Discover Band), újdonságként pedig egész napos Sport- és egészségnap. Nyáron Encs Város Napjával ünneplik a várossá nyilvánítást, valamint közös meccsnézéseket szerveznek a labdarúgó Európa-bajnokság alatt 5x3 méteres LED kivetítőn. Az idei nyári színházak kínálatában szerepel majd: A padlás (musical); A feleség negyvennél kezdődik (vígjáték) és a Mágnás Miska (operett) is. Ősszel kiállítás keretében bemutatják az M30-as autópálya építése során Encsnél előkerült közép bronz kori leleteket, valamint újdonságként Vadászati kiállítást szerveznek a megyei Vadászkamarával. Az idei író-olvasó találkozók vendégei között lesz Vámos Miklós és Jakupcsek Gabriella is. Az évet pedig a szokásos adventi rendezvénysorozattal és közös szilveszterezéssel zárják.

További részletek és a 40 év – 40 program összefoglalója ITT elérhető.

Hirdetés
Hirdetés