Hirdetés
Hirdetés

Energiaválság: Miskolc felkészült az egyeztetésre

| 2022. 10. 19. | 16:52:00
Tárgyalnak a miniszteri biztossal.
Energiaválság: Miskolc felkészült az egyeztetésre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Veres Pál polgármester által vezetett delegáció első körben szerdán délután egyeztet Balla György miniszteri biztossal, akit a kormányzat kért fel arra, hogy az energiaválság miatt tárgyalásokat folytasson az önkormányzatokkal – tudatta a miskolci polgármesterti hivatal. A tárgyalások megkezdéséről, az érintett minisztériumok és a miniszteri biztos elé még a múlt héten benyújtott számadatokról Veres Pál a Városvédelmi Egyeztető Testület szerda reggeli ülésén tájékoztatta a testület tagjait.

Korábban a kormányzat három pontban foglalta össze, milyen lépéseket várnak a településektől, ugyanis ezek alapján kezdik meg az egyeztetéseket az egyes önkormányzatokkal.

A helyhatóságoknak be kell számolniuk milyen intézkedéseket tesznek a megnövekedett működési költségek fedezetének biztosítására, hogyan tudják biztosítani az alapellátásokat, valamint milyen megoldásaik vannak a kiadások csökkentésére. Másrészt el kell mondaniuk, hogyan tervezik az esetleges pénzügyi tartalékok felhasználását, nem utolsó sorban be kell mutatniuk, milyen elképzeléseik vannak bevételeik növelésére, ami jelen pillanatban leginkább az önkormányzati vagyon egyes elemeinek értékesítését jelentheti. Az önkormányzatokkal való egyeztetéseken a belügyminiszter, a pénzügyminiszter, valamint a technológiai és ipari miniszter által delegált szakértők is részt vesznek.

Hirdetés
Hirdetés