Hirdetés
Hirdetés

Ezért verhetetlen választás egy automata öntözőrendszer!

Borsodihír | 2024. 02. 24. | 18:46:33
XXX
Ezért verhetetlen választás egy automata öntözőrendszer!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyobb területek esetén érdemes elgondolkodni rajta, hogy valóban hatékony-e manuálisan megoldani az öntözést, hiszen ez a tevékenység rengeteg energiát és időt emészt fel. Ha már régóta sok erőfeszítésünkbe kerül a hagyományos locsolás, gondolkodjunk el egy modern öntözőrendszer beszerzésén!

Az automata öntözőrendszerek előnyei

Minden kerttulajdonos ismeri azt az érzést, amikor a nyári forróságban minden egyes nap hajnalban kell kelnie azért, hogy növényeit megfelelő mennyiségű vízhez juttassa, elkerülve ezzel a kiszáradást. 

Egy modern öntözőrendszer beszerzésével azonban búcsút inthetünk ezeknek az időknek, hiszen egy ilyen berendezésen egyszerűen csak be kell programozni a kívánt locsolási időpontot, a gép pedig teszi is a dolgát! A Szentiváni kertcentrum öntözéstechnikai termékei között minden szükséges kiegészítő megtalálható a kiépítéshez, legyen szó akár vezérlőről, csövekről, szórófejekről vagy nyomáscsökkentőről. 

Az öntözőrendszerekről elmondható, hogy ma már rendkívül egyszerű mind a telepítésük, mind pedig a beüzemelésük, ezenfelül pedig remekül konfigurálhatók. Egy minőségi vezérlő beszerzésével pedig biztosak lehetünk abban, hogy a készülék működése kellőképpen megbízható lesz. 

Milyen területek öntözésére alkalmas?

A technológia modern mivoltát bizonyítja, hogy nemcsak hobbikertekben, hanem nagyobb létesítményekben, például parkokban, szabadidőpályákon, illetve ipari területeken is ezt a metódust használják. 

Nem hiába, hiszen kizárólag egy ilyen rendszerrel tudjuk biztosítani, hogy a nap bármely időszakában vízhez juttassuk növényeinket. Egy nagyobb közpark öntözése például manuális módszerrel akár több órát is igénybe vehet, ráadásul olyan dolgozót kell találnunk ennek ellátására, akinek nem probléma a szélsőséges munkaidő. 

Öntözőrendszer segítségével viszont egyszerűen be tudjuk programozni a locsolások optimális időpontjait és hosszát, és biztosak lehetünk abban, hogy ezzel jelentősen csökkenthetjük az esetleges kiszáradás esélyét. 

Melyik típust válasszuk?

Több megbízható gyártó is jelen van az öntözőrendszerek piacán, ezek között igazán említésre méltóak a Hunter automata készülékei. Ezen eszközök sajátossága a nagyfokú testreszabhatóság, ez pedig hatványozottan igaz a legújabb Hunter vezérlőegységekre. 

A gépezet moduljainak segítségével ugyanis kényelmesen beállíthatjuk a saját igényeinkre szabott programot, a zónák száma pedig egészen 30-ig bővíthető, így figyelembe tudjuk venni az egyes növények vízigényét is. 

Egy modern, automata öntözőrendszer beszerzése egyaránt jó döntés lehet hobbikertek, illetve nagyobb területek vízzel való ellátására. Használatával mind időt, mind pedig energiát spórolhatunk meg, ráadásul nem kell többé aggódnunk amiatt sem, hogy a távollétünkben esetleg kiszáradnak a növényeink. 

Hirdetés
Hirdetés