Hirdetés
Hirdetés

Ezt viseld, ha pilatesórára készülsz!

Borsodihír | 2024. 02. 19. | 15:20:54
XXX
Ezt viseld, ha pilatesórára készülsz!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Biztosan te is ismered azt a mondást, hogy a fogyáshoz nem kell más, mint egy strapabíró edzőcipő. No, már most mi ezt kiegészítenénk még a megfelelő sportruházattal is, amelynek a kiválasztásánál nem az a legfontosabb, hogy a legújabb kollekcióból származzon, vagy hogy feszüljön mindenhol.

Az a fő, hogy jól érezd magad benne, amelynek köszönhetően már a mozgás is egy fokkal szerethetőbb lesz, legyen szó aerobikról vagy egy csoportos óráról az egyik pilates stúdióban

Milyen az ideális sportruházat?

Alapjáraton azt mondanánk, hogy legyen hőszabályozó és nedvességelvezető az a ruha, amit sportolás közben viselsz. Ám ott van például az előbb említett pilates, amelyhez egyáltalán nincsen szükség ilyen extrémen túlgondolt, speciális felszerelésre.

Egyrészt azért, mert ennek a mozgásformának a keretén belül ritkán kerülsz olyan nagy terheléssel járó helyzetbe, amelytől a ruha elszakadna. Másrészről pedig még akkor sem fogsz olyan extrémen izzadni, hogy nedvességelvezető ruhát kellene viselned, amikor már rutinosan végzed az egyes gyakorlatokat, és a pulzusod a zsírégető tartományban mozog.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a műszálas vagy a nagymértékben műszálas anyagokból készült ruházat is jó választást jelent, hiszen ezekben nem szellőzik megfelelően a bőröd, ráadásul még súrlódnak is a gyakorlatok közben. A legjobb, ha kényelmes, kellemes légáteresztő pamut darabokat választasz. 

Ami pedig a fazonját illeti

Annyit tudnánk tanácsolni, hogy egy szűkebb szárú nadrágot vagy leggingset, továbbá olyan felsőrészt válassz, amelynek az elején nincsen megkötő, kapocs vagy gomb! Ezáltal biztosítható ugyanis a legnagyobb kényelem a hason és a háton fekve végzett gyakorlatok során. 

Mi a helyzet a cipőkkel?

A pilates esetében mindenképpen azt mondanánk, hogy az edzések közben a cipőt inkább hanyagold, mivel ez csak akadályozna a különböző lábtartások kivitelezésében, legyen az akár spicc vagy pipa.

A zokni természetesen maradhat, különösen a téli időszakban, amikor nagy az esély arra, hogy felfázz. Fontos azonban, hogy egy olyan változatot viselj, amelynek az alja csúszásgátlóval van ellátva, mivel csak így garantálható a biztonságos sportolás. 

Ha már tudod, milyen szettet szánsz a pilates edzésekre, akkor már lassan indulhatsz is a legközelebbi stúdiónkba! Ha azonban otthon edzenél, akkor olvasd el a blogbejegyzéseinket, melyek a pilates torna eszközeiről szólnak, íme az első felvonás, itt pedig a folytatás! Így már igazán felkészülten láthatsz neki a tornának!

Reméljük, hogy az útmutatónk hasznos segítségnek bizonyul majd a megfelelő sportruházat kiválasztásában, és legközelebb már ebben hódolsz a mozgás örömeinek. Ha netalántán mégis bizonytalan maradtál volna, akkor keresd nyugodtan a TMS Pilates csapatát, akik szívesen válaszolnak majd a felmerülő kérdéseidre!

Hirdetés
Hirdetés