Hirdetés
Hirdetés

Falunapi lövöldözés: vádat emeltek Encsen

ugyeszseg.hu | 2024. 09. 18. | 09:19:45
A szlovák állampolgár engedély nélkül tartott fegyvereket.
Falunapi lövöldözés: vádat emeltek Encsen
Encsi Járási Ügyészség (Fotó: birosag.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vádirat szerint az egyik vádlott szlovák állampolgár, de Magyarországon egy borsodi településen lévő családi házban él. A férfi 2022. június közepétől itt tartotta az egyik szobában, ágyneműtartóban, a Szlovákiában engedéllyel vásárolt céltávcsöves vadászpuskáját, a garázsban pedig egy légpuskát, egyéb helyiségben 47 darab töltényt. A vadászpuska és a légpuska lőfegyvernek, míg a töltények lőszernek minősülnek. 

A vádlott európai lőfegyver tartási engedéllyel rendelkezett, ez azonban arra jogosította fel, hogy a vadászpuskával meghívásos magyarországi vadászaton, a légpuskával sportlövészeti versenyen vegyen részt, azonban sem vadászati hatóság által kiállított vagy sportlövészetre szóló meghívólevéllel nem rendelkezett, így a fegyvereket engedély nélkül tartotta.

A vádlott 2022. június második felében, éjszaka, egy falunapi rendezvényről hazafelé tartó társasággal ittas állapotban vitába keveredett. Az elkövető közéjük dobott egy söröskorsót, egy férfit megsebezve; a másik vádlottal verekedtek. Ezt követően bement a házába, kihozta a vadászpuskáját, és két alkalommal a levegőbe lőtt, a helyszínen tartózkodókban riadalmat keltve.

A söröskorsóval megdobott férfinak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Az Encsi Járási Ügyészség a büntetlen előéletű szlovák állampolgárral szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a fegyverek egyidejű elkobzásával, míg a verekedésben résztvevő, szintén büntetlen előéletű másik férfival szembeni ügyészi indítvány próbára bocsátás intézkedés alkalmazása.

Hirdetés
Hirdetés