Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felajánlotta lemondását, de mégis marad a Mezőkövesd edzője

mti | 2024. 04. 17. | 20:00:52
A klubvezetés nem fogadta el a tréner távozási szándékát.
Felajánlotta lemondását, de mégis marad a Mezőkövesd edzője
Milan Milanovic a helyi televíziónak nyilatkozik (Fotó: mezokovesdzsory.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felajánlotta lemondását Milan Milanovic, a labdarúgó OTP Bank Ligában sereghajtó Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője, a klubvezetés azonban nem fogadta ezt el.

A klub honlapján április, 17-én, szerdán megjelent interjúból kiderült, hogy a szerb szakember mindenféle anyagi juttatás nélkül ajánlotta fel távozását.

Milanovic elmondta, érkezése után úgy érezte, jó volt a játékosok hozzáállása és bízott abban, sikerül kiharcolni a bennmaradást, ám a 26. fordulóban a címvédő Ferencvárostól elszenvedett vereség után valami megváltozott. Ezt követően a gárda a Fehérvártól 5-0-ra, a Puskás Akadémiától 4-0-ra kapott ki, és már csak matematikai esélye van első osztályú tagsága megtartására.

Kicsi csalódottság is van bennem és eljött az a pillanat, hogy úgy éreztem, nem tudok most már hatni a csapatra. Kicsit az én hibám, hogy ez a három meccs így alakult, és nem látok esélyt rá, hogy kizökkentsem a csapatot ebből a helyzetből, a játékosok mintha a hitüket és a koncentrációjukat vesztették volna el. Miután kiderült, hogy a Mezőkövesd ki fog esni az első osztályból, nem akartam további anyagi terheket a klubra róni, és úgy gondoltam, az a korrekt, ha becsületesen megköszönöm a lehetőséget, tisztelettel elválok a klubtól

- fogalmazott a szakvezető, aki a 21. fordulóban vette át az együttes irányítását, nyolc meccsen egy-egy győzelem és döntetlen mellett hat vereség a mérlege.

Milanovic hozzáfűzte, Tállai András, a klub elnöke nem fogadta el a lemondását, nem őt okolja az eredmények miatt, és arra kérte, becsülettel zárják le a szezont.

A szakember elárulta, a hátralevő öt mérkőzést már a következő szezonra való felkészülés jegyében játsszák le, így több magyar és minél több fiatal játékos kap majd lehetőséget.

A csapatkapitány Cseri Tamás arról beszélt, szomorúság és düh van benne, de szeretnék szépen befejezni a szezont, győzelemmel megörvendeztetni a szurkolókat és lehetőleg elmozdulni az utolsó helyről.

A négyszeres magyar válogatott futballista kijelentette, amennyiben a vezetők számítanak rá, akkor a másodosztályban is kitartana a csapattal.

A Mezőkövesd a 2016/17-es idény óta sorozatban a nyolcadik éve tagja az NB I-nek, a gárda vasárnap a Kecskemét otthonába látogat, és csakis győzelemmel őrizné meg minimális esélyét a bennmaradásra.