Hirdetés
Hirdetés

Féltékeny nő késelte meg az élettársát; elítélték Miskolcon

| 2024. 06. 19. | 11:00:44
Mezőkövesden zajlott a családi cirkusz.
Féltékeny nő késelte meg az élettársát; elítélték Miskolcon
Életveszélyes sérülést szenvedett (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki féltékenységből késsel megszúrta élettársát.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint 2022. április 30. napján 02 óra és 04 óra 22 perc között az akkor még vele élettársi kapcsolatban lévő sértett mezőkövesdi lakásában tartott családi rendezvény során – miután ittas állapotban féltékenységi okból összeveszett a sértettel, akit többször az élete kioltásával is megfenyegetett – a vádlott bezárta az ajtót, majd  a sértettet gázspray-vel lefújta, ezután a nála lévő késsel kis erővel, szúró-metsző mozdulatokkal a sértett mellkasán, hasán és karjain több felszínes, vérző, metszett sérülést ejtett.

A vádlott cselekményének az vetett véget, hogy a sértett kiabálását meghalló egyik családtagja berúgta a szoba ajtaját, a földön fekvő sértett felett térdelő vádlottat elhúzta a sértett közeléből, illetve elvette tőle a kést.

A fenti cselekményt követően a vádlott futva távozott a lakásból, a sértett pedig gyalogosan elindult a közelben lakó testvéréhez, hogy hazavigye az ott alvó és a vádlottal közös kiskorú gyermeküket.

Útközben azonban az utcán váratlanul rátámadt a jövetelére ott váró vádlott, aki a nála lévő 14 cm pengehosszúságú fanyelű késsel több alkalommal, közepes erővel a sértett hasa irányába szúrt, melyek közül egy szúrás a sértett jobb oldali lágyékhajlatát el is érte.

A sértett kiabálásra a járókelők lefogták a vádlottat, illetve egyikük kicsavarta a kezéből a szúráshoz használt kést, és azt a közelben lévő patakmederbe dobta.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a használt eszköz jellege, a szúrás iránya és a támadott testtájék alapján a vádlott cselekménye életveszélyes sérülés okozására irányult.

A Miskolci Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és őt 2 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette és elrendelte pártfogó felügyeletét.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését, büntetlen előéletét, kiskorú gyermekes voltát, és azt, hogy a cselekmény kísérleti szakban maradt, míg súlyosító körülmény, hogy a cselekményt ittas állapotban, családtagja sérelmére, kitartó szándékkal követte el, továbbá az ilyen jellegű cselekmények elszaporodottsága.