Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fociban a nép dönthet!

| 2017. 02. 14. | 12:27:00
Mégiscsak ciki, hogy a felújított stadionokkal bíró klubok NB II-ben vesztegeljenek.
Fociban a nép dönthet!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyáltalán nem értek a focihoz, ám azt még én is vágom, hogy ez a 12 csapatos NB I elég nagy baklövés volt. Ennek is a fele fővárosi, illetve falusi (Gyirmót) klub. Az egytucatos bajnokság sem színvonalban, sem nézőszámban nem hozott előrelépést.

A MLSZ is láthatta ezt, ám úgy voltak: nem égetik magukat, ha visszatöltik a létszámot, mert ezzel kvázi rámutatnak korábbi hibás döntésükre. Ám valamit lépni kellett, ezért a nép kezébe adták a döntést. Összeállítottak egy tizenegy pontból álló kérdőívet. (Értik? 11!!! Hahaha!)

Az MLSZ számára kiemelten fontos, hogy megismerje a szurkolók véleményét a magyar futball jövőjét befolyásoló stratégiai kérdésekben, és pontos képet kapjon arról, hogy a bajnoki küzdelmek közönsége mit gondol a további fejlesztések lehetséges irányairól.

– írják a honlapjukon.

A kérdések között szerepel, hogy hány csapatos legyen az NB I és az NB II, vagy  hogy szükséges-e a külföldi játékosok számának szabályozása, sok vagy kevés az MTVA által közvetített két-két meccs hétvégente és a többi.

A létszámemelés egyébként az MLSZ-nek talán fontosabb, mint a szurkolóknak. Mert az mégiscsak ciki, hogy a felújított stadionokkal bíró klubok NB II-ben vesztegeljenek. (Puskás Akadémia, Kisvárda...) És előbb-utóbb az is komoly kérdés lesz, hogy ki essen ki a 12 csapatos NB1-ből? (Gondoljunk csak bele, mi történne, ha az MTK kipottyan). Létszámemelés esetén minden a helyére kerül. Elégedettek lesznek a szurkolók, a komoly politikai erővel rendelkező tulajdonosok. Ráadásul ez az egész szavazás semmibe sem kerül. Maximum a mi szabadidőnkbe. Abból meg van sok, mert alig járunk focimecsre.

A kérdőív itt tölthető le: kerdoiv.mlsz.hu

Szakács Béla