Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik a Mezőkövesd-Bükkzsérc kerékpárút építése

Borsodihír | 2024. 05. 21. | 11:37:41
Négy szakaszban valósul meg.
Folytatódik a Mezőkövesd-Bükkzsérc kerékpárút építése
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelen beruházás keretében a létesítendő kerékpárút Mezőkövesd belterületén a Mátyás király és Bogácsi út csomópontjától indul, és Mezőkövesd külterületén, a laktanya bejáratánál ér véget összesen – hossza: 4,98 kilométer. Tekintve, hogy a 3303-as út mentén távlatban EuroVelo 14 nyomvonal létesül, kiemelt prioritásként kezelve, a laktanyáig szükséges kiépíteni első ütemben a kerékpárforgalmi létesítményt. A kétirányú kerékpárút szakaszra napelemes okoslámpát telepítenek, amely az arra haladó kerékpárosok mozgására kapcsol fel.

Ütemezés

A szakasz a Mátyás király út-Dózsa György út-Bogácsi út csomópontból indul.
• I. szakasz - 1,45 kilométer hosszon irányhelyes, kétoldali kerékpársáv létesítése a Mátyás király út csomópontjától a belterület határáig.
Burkolatszélesítés szükséges, a kerékpársávokat min. 1,00m szélességben kell a burkolatra felfesteni mindkét oldalon.
• II. szakasz - 2,13 kilométer hosszon önálló kerékpárút létesítése Mezőkövesd belterület határától az M3 autópálya külön szintű
keresztezésének környezetéig
• III. szakasz: 0,81 kilométer hosszon kétirányban elválasztott kerékpáros nyomot terveztünk
• IV. szakasz: 0,59 kilométer kétirányú kerékpárút építése van térben a keresztmetszeti lehetőségek figyelembevételével a tervezési szakasz
határáig.

A kerékpárút a Mezőkövesd-Bükkzsérc kerékpárút folytatása a Tisza-tó irányába. 

A pályázati eljárás során 11 ajánlat érkezett – a mezőkövesdi önkormányzat a legkedvezőbb árat kínáló, nyékládházi székhelyű Ojamax Hungary Szolgáltató Kft-vel kötött szerződést 12,3 millió forint értékben május 15-én, így elkezdődhetnek a munkálatok.