Hirdetés
Hirdetés

Gáz-riasztó fegyvert fogott a miskolci rendészekre – elítélték

| 2020. 11. 11. | 09:58:00
A férfi szabálytalanul parkolt, ezért meg akarták büntetni.
Gáz-riasztó fegyvert fogott a miskolci rendészekre – elítélték
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság november 10-én kihirdetett ítéletében bűnösnek találta azt a férfit, aki fegyvert fogott a vele szemben intézkedő önkormányzati rendészre Miskolc belvárosában.  A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2017 novemberében az 1. számú posta előtti járdán szabálytalanul állt meg az autójával. A szolgálatban lévő önkormányzati rendész és társa intézkedni kezdtek a vádlottal szemben, mire a vádlott kiszállt autójából, trágár kifejezéssel illette őket, és a korábban átadott iratait vissza akarta venni a sértett kezéből. Később a vádlott megpróbálta elhagyni a helyszínt, azonban a rendészek tájékoztatták, hogy az intézkedés ideje alatt erre nincs lehetősége. A vádlott ennek ellenére be akart ülni a kocsiba, azonban a rendészek megfogták a karját és közölték, testi kényszert fognak alkalmazni vele szemben.

A vádlott erre közölte a sértettel, hogy „akkor lelőlek”, majd nadrágja jobb zsebéből kivette az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét, és azt csípőmagasságban a sértett felé emelte.

Amikor a sértett a vádlott felé indult, a vádlott eltette a fegyvert. A rendészek a földre vitték a vádlottat, aki ismét megpróbált fegyvere után nyúlni, de azt elvették tőle, majd megbilincselték és értesítették a rendőrséget. A szolgálatot teljesítő önkormányzati rendészek hivatalos személyek, ezért bíróság hivatalos személy elleni erőszak miatt 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottat.

Hirdetés
Hirdetés