Hirdetés
Hirdetés

Gyertek ki! Meghaltok! – csákánnyal rontott egy sajókazai családi házra

borsodihir.hu | 2024. 06. 06. | 09:46:10
Letartóztatták a férfit.
Gyertek ki! Meghaltok! – csákánnyal rontott egy sajókazai családi házra
Az elkövető a csákánnyal a ház kapujába vágott (Fotó: Illusztráció/police.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki több társával együtt egy sajókazai családi ház udvarára tört be.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított és társai 2024. május 12-én 18 óra 30 perc körül előzetes szóváltást követően egy magával hozott csákánnyal belevágott az ingatlan bezárt kapujába, majd kitörték a kaput, amely az udvaron parkoló gépjármű hátsó lökhárítóját és egy kerékpárt is megrongált. Ezt követően a gyanúsított a csákánnyal a gépkocsi bal hátsó szélvédőjét betörte. Közben mindvégig kiabált, hogy „Gyertek ki, meghaltok!”.

Ekkor a házban lakó sértett és családtagjai a házba bemenekültek és bezárkóztak. Ezt látva a gyanúsított a ház utcafront felőli ablakát egy magához vett újabb eszközzel beütötte, amely megrepedt. Ezt követően – mivel a sértettek közben telefonon értesítették a rendőrséget – már hallható volt a rendőrautó szirénája, amikor a gyanúsított egy eszközzel az ablak előtti kerítéslemezt befelé lehajtotta, és a kezében lévő tárgyat az ablaknak dobta, ami ekkor már betört.

A kerítésben és az ablaküvegben okozott kár körülbelül 150 ezer forint, míg a gépkocsiban 50 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

Másnap 7 órakor a Sajókazáról Kazincbarcika irányába közlekedő autóbuszon a fenti konfliktusból kifolyólag a gyanúsított a buszra történő felszállás közben több alkalommal megütötte a kiskorú sértettet az orrán, valamint a bordáját is megrúgta úgy, hogy a sértett a térdére esett. A sértett a bántalmazás közben a karjait a feje köré tette és összekuporodott, azonban a gyanúsított őt tovább ütlegelte és meg is rugdosta.

A bántalmazás következtében a kiskorú sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A gyanúsított fenti cselekményei – bizonyítottság esetén – alkalmasak felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, magánlaksértés bűntette, rongálás és testi sértés vétsége megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint tartani lehet attól, hogy a gyanúsított az általa ismert sértetteket, tanúkat megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná, és ezzel a nyomozás eredményességét veszélyeztetné. Megállapítható, hogy az első bűncselekmény-sorozatot követően újabb bűncselekményt követett el, ezen felül pedig más büntetőeljárások is folynak vele szemben.

A bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges.