Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyilkosság Miskolcon: kényszergyógykezelésre küldték az elkövetőt

borsodihir.hu | 2024. 06. 13. | 14:48:55
Egyelőre hat hónapra.
Gyilkosság Miskolcon: kényszergyógykezelésre küldték az elkövetőt
A férfi több alkalommal nekihajtott az autójával az áldozatnak (Fotó: police.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság az előzetes kényszergyógykezelését rendelte el annak a férfinak, akivel szemben emberölés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás adatai szerint 2024. június 11. napján 9 óra 20 perckor Miskolcon, egy Aldi áruház parkolójában a gyanúsított tettleg bántalmazta a 76 éves sértettet oly módon, hogy őt több alkalommal kalapáccsal fejen ütötte, majd saját autójába beszállva a bántalmazástól kábult sértettnek több alkalommal nekihajtott az autójával, aminek hatására a sértett két jármű közé szorult. A sértett ennek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A gyanúsított fenti cselekménye alkalmas emberölés bűntettének megállapítására, mely azonban az orvos-szakértői véleményre figyelemmel súlyosabban is minősülhet.

Az ügyben beszerzett pszichiátriai vélemény alapján – a gyanúsított mentális állapotára tekintettel – megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb, személy ellen irányuló erőszakos cselekményt követne el, a bíróság 6 hónapra elrendelte előzetes kényszergyógykezelését.