Hirdetés

Halál Izsófalva és Múcsony között: ivott a sofőr

| 2023. 03. 16. | 09:57:00
Letartóztatták a halálos közúti baleset gyanúsítottját.
Halál Izsófalva és Múcsony között: ivott a sofőr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A megalapozott gyanú tárgyát képező tényállás lényege szerint a gyanúsított március 11-én az esti órákban ittas állapotban, bekapcsolt biztonsági öv mellett vezette az általa jogszerűen használt tehergépjárművet Múcsony felől Izsófalva irányába, melyben két kiskorú is utazott. A gyanúsított előtt, vele azonos irányba, az általa igénybe vett forgalmi sáv jobb oldalán, láthatósági mellényt viselve közlekedett gyalogosan a sértett is, aki maga mellett, jobb oldalán tolta kivilágítatlan kerékpárját. A terhelt férfi nem észlelte a sértettet, akit emiatt a gépjármű jobb első szélével elütött. A gyanúsított a baleset helyszínén azonnal megállt és a sértett segítségére sietett, aki azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette.

A gyanúsított cselekménye halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettének a megállapítására lehet alkalmas, a pontos jogi minősítés vizsgálata azonban a további nyomozás feladatát képezi.

A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak tartva a férfi letartóztatását április 14-ig elrendelte. Álláspontja szerint esetében megalapozottan feltehető a kiszabható büntetés mértékére, illetve külföldi családi és munkavégzésre irányuló kapcsolataira figyelemmel, hogy a hatóság elől megszökne, elrejtőzne.

Hirdetés