Hirdetés
Hirdetés

Halál Kazincbarcikán: felfüggesztettet kapott a teherautó sofőrje

birosag.hu | 2024. 04. 17. | 12:14:34
Ítéletet hozott a bíróság.
Halál Kazincbarcikán: felfüggesztettet kapott a teherautó sofőrje
A Mátyás király úton történt gázolás (Fotó: Google Maps)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kazincbarcikai Járásbíróság egy közúti baleset miatt indult büntetőeljárásban hirdetett ítéletet egy férfival szemben. 2023 januárjában a reggeli órákban a vádlott tehergépjárművével Kazincbarcika belterületén közlekedett, mikor egy gyalogos-átkelőhelyhez érve figyelmetlenségéből adódóan későn észlelte a bal kéz felől érkező és áthaladni szándékozó néhai sértettet, és őt a járműve jobb első sarokrészével fékezés nélkül elütötte.

A sértett a kórházban elhunyt. 

Az elszenvedett közlekedési baleset és néhai sértett halála között közvetett ok-okozati összefüggés áll fenn. A bíróság a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott beismerő vallomását, megbánó magatartását, büntetlen előéletét, kifogástalan közlekedési előéletét, míg súlyosító körülményként azt, hogy a vádlott két közlekedési szabályt is megszegett cselekménye során.

Hirdetés
Hirdetés