Hirdetés
Hirdetés

Három nőt és az ónodi polgármestert is bántalmazta egy őrjöngő

birosag.hu | 2024. 04. 11. | 15:02:32
Letartóztatták.
Három nőt és az ónodi polgármestert is bántalmazta egy őrjöngő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akivel szemben garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított április 8-án 16 óra körül Ónodon, az utcán több alkalommal az arcán megütött két nőt, egy harmadikat hátba rúgott, majd összeverekedett egy helyi lakossal.

A gyanúsított a fentieket követően az egyik sértett ónodi ingatlanának udvarára erőszakkal bement, ahol a falat ütlegelte, a sértettet megöléssel fenyegette. Ezután az egyik szomszédos házban lakó nőt bántalmazta a háza előtt, majd a sértett ingatlanának udvarára erőszakkal, fenyegetéssel bement, ahol a kezében egy késsel fenyegetőzött, illetve megkísérelt bejutni a házba is, azonban az ott lakók az ajtó bereteszelésével ezt megakadályozták.

Az időközben telefonon értesített és helyszínre érkező ónodi polgármestert fenyegetni kezdte „Meghalsz, megöllek, meghalsz, te kutya!” szavakkal, majd nekitámadt, dulakodni kezdtek, melynek során a gyanúsított szájon vágta, a sértettet és letépte róla az ingét. 

A bántalmazásból kifolyólag az öt sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság álláspontja szerint a várható büntetés mértékére, melynek felső határa 7 év 6 hónap szabadságvesztés, a jövedelemmel és lakóhellyel nem rendelkező terhelt szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. 
Fennáll annak a veszélye is, hogy az általa ismert, vele vitás helyzetben lévő sértetteket megpróbálná megfélemlíteni. A bűnismétlés veszélyét megalapozza, hogy a lakosság biztonságérzetét súlyosan veszélyeztető cselekményeit a vele szemben folyamatban lévő más büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Mindezek alapján a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés