Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Melyik miskolci és borsodi vendéglátóhelyen muzsikáljanak cigányzenészek?

| 2024. 04. 29. | 09:52:46
Támogatja a kormány, mert hungarikum.
Melyik miskolci és borsodi vendéglátóhelyen muzsikáljanak cigányzenészek?
Burai Róbert cigányprímás és csapata (Fotó: Burai Róbert/Facebook)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány közel 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti 500 cigányzenész vendéglátóhelyi foglalkoztatását négy hónapon keresztül, így növelve a programban részt vevő vendéglátóhelyek vonzerejét is. A Muzsikáló Magyarország program célja a hagyományos kávéházi cigányzene hagyományainak megőrzése és népszerűsítése. A kormány összességében mintegy 15 milliárd forint értékű, a turizmus fejlesztését és versenyképességének erősítését célzó ágazati programot indított, ennek első eleme indul el most. A zenekarvezetők április 29-étől jelentkezhetnek a támogatásra - olvasható a Magyar Turisztikai Ügnyökség közleményében.

A magyar kávéházi és hagyományos éttermi cigányzene olyan unikális, vendégélményt növelő turisztikai eszköz, amelynek megőrzése és támogatása kiemelt jelentőséggel bír a hazai turizmus számára. Ezt felismerve javasolta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Magyar Kormány számára a 2018-ban elindított Muzsikáló Magyarország program folytatását

- írják. A pályázati felhívásra április 29-étől május 27-éig jelentkezhetnek a 4-6 fős, vonósokból, klarinétosból, cimbalmosból álló cigányzenekarok vezetői és – a vezető útján – a zenekarok tagjai.

A Muzsikáló Magyarország 2024 programmal kapcsolatban további információk és a részletes pályázati kiírás elérhető a kisfaludyprogram.hu online oldalon. Az Ügyfélszolgálat +36 30-160-0034-as, illetve a +36 30-160-0041-as telefonszáma keddtől csütörtökig hívható 9-16 óra között, e-mailben pedig a muzsikalomagyarorszag2024@kisfaludy2030.hu kérhetnek információt a jelentkezők.

Hirdetés
Hirdetés