Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kitépte az idős nő nyakából az aranyláncot Miskolcon

borsodihir.hu | 2024. 05. 13. | 18:57:34
Letartóztatták az elkövetőt.
Kitépte az idős nő nyakából az aranyláncot Miskolcon
A férfi 10 ezer forintért adta el a nyakláncot (Fotó: Illusztráció/pikist.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki az idős sértett nyakából kitépte aranyláncát.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2024. május 8-án a délutáni órákban a gyanúsított Miskolcon követni kezdte az idős sértettet, majd mögé lépve egy hirtelen mozdulattal nyakából kiszakította az aranyláncát és elszaladt. A sértett a cselekményt megakadályozni nem tudta, viszont segítségért kiabált és néhány méteren keresztül futott a gyanúsított után, de utolérni nem tudta. A mintegy 100 ezer forint értékű ékszer egy része az asszony ruházatában maradt. A gyanúsított a láncdarabot később 10 ezer forintért értékesítette, a pénzt elköltötte.

A gyanúsított fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet kifosztás bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a cselekmény tárgyi súlya, illetve a gyanúsított kedvezőtlen személyi körülményei miatt várható büntetés mértékére tekintettel – amely akár 7 év 6 hónap szabadságvesztés is lehet – fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá a gyanúsított életvitelére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Mindezek alapján a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges.