Hirdetés

Hét év börtönre ítélték a fia nevelt lányát fogdosó borsodi férfit

Borsodihír | 2023. 12. 08. | 10:30:44
Édességeket adott a gyereknek, hogy ne beszéljen a történtekről.
Hét év börtönre ítélték a fia nevelt lányát fogdosó borsodi férfit
A gyerek sokáig nem beszélt a történtekről (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék december 8-án ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint szexuálisan közeledett a fia által nevelt kiskorú sértett felé. A férfi 2017 nyarától egy ingatlanban élt a fiával, annak élettársával, azok három közös gyermekével, valamint a fia nevelt lányával. A vádlott és a sértett között nagyszülő-unoka viszony alakult ki annak ellenére, hogy közöttük vérségi kötelék nem volt. A terhelt gyakran vigyázott a gyermekekre, a felügyelet során úgynevezett hétfogásos játékot is játszottak, melyet a sértettel – annak testvéreitől eltérően – úgy játszott, hogy a kislány combját fogva rendszeresen közeledett annak nemi szervéhez és arra kérte őt, hogy ő is tegyen hasonlóképp.

Ezen túlmenően – amikor a vádlott fia és élettársa nem tartózkodtak otthon – ruhán keresztül többször fogdosta a sértettet, hozzá dörzsölte magát hátulról, leselkedett a kislány után, valamint több alkalommal arcon és nyakon csókolta. Előfordult olyan eset is, hogy a vádlott arra kérte a sértettet, hogy fogja meg nemi szervét. Tettének leplezése céljából a sértettnek különböző édességeket adott. A kislány később elmondta barátnőjének a történteket, aki azt elmesélte édesanyjának.

A bíróság a terheltet folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntettének minősített esete miatt 7 év börtön fokozatú szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától és egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban állna.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.