Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hőségriasztás: párakapuk működnek, vizet osztanak Miskolcon

borsodihir.hu | 2024. 07. 08. | 11:38:10
A város több pontján is.
Hőségriasztás: párakapuk működnek, vizet osztanak Miskolcon
Egy palack ásványvíz jól jön a forróságban (Fotó: MTI/archív)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A harmadfokú hőségriadó miatt a miskolci önkormányzat megrendelésére a MIVÍZ Kft. a Centrum Áruháznál, a Villanyrendőrnél és az Újgyőri főtéren is vizet oszt a járókelőknek. Emellett párakapuk is segítenek a forróság elől enyhülést keresőknek a Centrum Áruháznál és a Szent István - tájékoztatta szerkesztőségünket a miskolci polgármesteri hivatal.  

A közleményben emlékeztetnek: az országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan harmadfokú hőségriasztást adott ki  július 7-én (vasárnap) nulla órától július 12-én (péntek) 24 óráig.  

Harmadfokú hőségriadót akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot.

A nagy melegben fogyasszunk több folyadékot, lehetőség szerint tiszta vizet. Érdemes kerülni a kávé, az alkohol és a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. A bőr védelméről sem szabad megfeledkezni, Az UV sugárzás okozta leégés ellen naptejjel és világos, jól szellőző bő ruházattal lehet a leghatékonyabban védekezni. A hőség az egészséges szervezetet is megterheli, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. A szakemberek mindenkit arra kérnek, hogy aki teheti, ne tartózkodjon hosszabb ideig a napon, különös tekintettel a legmelegebb órákra - hívják fel a figyelmet. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés