Íme, Miskolc torája

Idén a kellemesen mézes, mogyorós ízvilágú, látványra is megkapó tortát választották Miskolc tortájának. A belvárosi Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kapta meg a diósgyőri törökmogyorófa legendájához köthető Miskolci mézes mogyorós tortájáért a jeles elismerést.
A zsűri
A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang rendezvényeihez kapcsolódó pályázat sajtótájékoztatóval egybekötött eredményhirdetésére a Művészetek Házában volt csütörtökön. A szakmai zsűri elnöke Lazányi János miskolci mestercukrász, tagjai: Mátyás Rudolf Oscar-díjas világbajnok mesterszakács, Garbóczi Ferenc szikszói mestercukrász.
A nyertes vállalkozás mellett a Rossita kisvendéglő Miskolci körtés-mogyorós, az Avasi cukrászda Nyári tizedes és a Balajti cukrászda Bükkaljai, zamatos karamellás és az Éden cukrászda Maccacupi elnevezésű tortái is kivívták a szakmai zsűri elismerését, a kiírási feltételek értelmében azonban csak egy nyertes torta kihirdetésére volt lehetőség.










































