Hirdetés
Hirdetés

Irtják a szúnyogokat Miskolcon

borsodihir.hu | 2024. 06. 10. | 17:50:50
Földi kémiai védekezést végeznek.
Irtják a szúnyogokat Miskolcon
Szúnyogirtás kezdődik Miskolcon (Fotó: Illusztráció/pikist.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az országos központi szúnyoggyérítés részeként Miskolcon földi kémiai védekezést végeznek majd június 10-én és 11-én a napnyugta utáni időszakban. esős idő esetén június 11-én és 12-én irtják a rovarokat - közölte a város polgármesteri hivatala.

A lakosságnak azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizet.