Hirdetés
Hirdetés

Jegyellenőröket vertek meg Miskolcon – bíróság elé állnak

Borsodihír | 2024. 07. 07. | 15:41:30
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette.
Jegyellenőröket vertek meg Miskolcon – bíróság elé állnak
Az egyik villamoson történt az eset (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülést tart július 8-án a Miskolci Járásbíróság a jegyellenőröket megverő, bliccelő vádlottak ügyében. A vádirat szerint a vádlottak 2023. május elején, a délutáni órákban Miskolcon, villamoson utaztak, miközben az intézkedő jegyellenőr az utazásra feljogosító jegyük átadására szólította fel az egyébként menetjeggyel nem rendelkező terhelteket.

Amikor a villamos beérkezett a megállóba, a férfi jegyellenőr további intézkedéseket akart foganatosítani a vádlottakkal szemben, azonban egyikük az ajtóban álló sértettet alkarjával arrébb tolta, kilökte a szerelvényből.

A sértett elvesztette az egyensúlyát, és a vádlott ruházatába kapaszkodott, ekkor a másik vádlott több alkalommal ököllel az arcát és a fejét megütötte, majd társa is fejen ütötte. 
A sértett úgy próbált védekezni, hogy lehajtotta a fejét; jegyellenőr női társa igyekezett a segítségére sietni, az egyik vádlottat vállánál fogva próbálta eltolni, viszont a vádlott ököllel a nő bal fülére ütött. A jegyellenőrök – akik közfeladatot ellátó személynek minősülnek – a bántalmazások következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Hirdetés
Hirdetés