Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jubilál a CineFest filmfesztivál Miskolcon

MTI | 2024. 01. 22. | 20:25:42
A rendezvényt a helyiek és a városba látogatók egyaránt szeretik.
Jubilál a CineFest filmfesztivál Miskolcon
Az önkormányzat minden lehetséges eszközzel támogatja a fesztivált (Fotó: CineFest Facebook-oldala)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén szeptemberben huszadik alkalommal szervezik meg a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált – közölte január 22-én az esemény sajtótájékoztatóján Miskolc polgármestere. Veres Pál hangsúlyozta, hogy a fesztivál a város kulturális életének egyik legerősebb oszlopa, alappillére. A CineFest kiemelt jelentőséggel bír Miskolc életében, egy olyan kulturális közösségi rendezvény, melyet a helyiek és a városba látogatók egyaránt szeretnek – tette hozzá.

Kiemelte, az önkormányzat minden lehetséges eszközzel támogatja a fesztivált és annak szervezőit, hogy megőrizzék és tovább építsék a CineFest nemzetközi szinten is jelentős elismerését.

Megjegyezte, nagy öröm számára, hogy a fesztivál támogatóihoz főszponzorként egy jelentős helyi cég, a Mercedes-Benz Miskolc csatlakozott. Veres Pál kiemelte, a városnak fontos, hogy legyenek olyan helyi vállalkozások, melyek kellően sikeresek és tőkeerősek ahhoz, hogy egy ilyen szponzorációs szerepet el tudjanak vállalni. A Mercedes-Benz Miskolc többször is bizonyította már, hogy elkötelezett a város kulturális élete iránt – mondta.

Bíró Tibor, a CineFest fesztiváligazgatója hozzátette, húsz év munkájának a visszajelzése az, hogy egy olyan nemzetközi háttérrel rendelkező helyi cég, mint a Mercedes-Benz Miskolc fantáziát lát az esemény szponzorálásában. Elmondta, hogy a helyi vállalkozók kisebb-nagyobb mértékben eddig is részt vállaltak a fesztivál támogatásából, de a Mercedes-Benz Miskolc az első cég, amely jelentős és több évre szóló támogatási szerződés révén kötődik a rendezvényhez. Hozzátette, úgy gondolja az együttműködés kölcsönösen hasznos lesz mindkét fél számára.

Az idei évben szeptember 6. és 14. között rendezik meg a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált, de mivel jubileumi évről van szó, jelenleg is futnak olyan vetítési programok, melyek a huszadik évfordulóhoz kapcsolódnak – mondta Bíró Tibor. Megjegyezte, nyár elejéig olyan programokat fognak összeállítani a szervezőkkel, melyek az elmúlt húsz év eddigi munkájának állítanak emléket.

Balogh József, a Mercedes-Benz Miskolc ügyvezetője úgy fogalmazott, büszkeség a rendezvény névadó szponzoraként támogatni a helyi kultúrát. Megjegyezte, az együttműködésnek köszönhetően a CineFesttel közösen öregbíthetik a város és a régió hírnevét. Az ügyvezető elmondta, bár a vállalattal egy nagy beruházás közepén vannak, belefogtak az együttműködésbe, és az idei évben szeretnének a filmfesztivál egy eseményének helyszínt biztosítani új szalonukban.