Hirdetés
Hirdetés

Kazincbarcika: 7 év 3 hónap fegyház egy 16 éves molesztálásáért

birosag.hu | 2024. 05. 22. | 15:26:38
Szexuálisan közeledett felé és meg is fenyegette.
Kazincbarcika: 7 év 3 hónap fegyház egy 16 éves molesztálásáért
Azt mondta neki, ne merjen szólni (Fotó: Freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki szexuálisan közeledett a 16 éves sértett felé, majd azzal fenyegette meg a lányt, hogy ha szólni mer a szüleinek, nem engedi őt el.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett 2022 szeptemberében gyalogosan érkezett barátnőjével lépcsőházuk elé, amikor a szintén ott lakó vádlott beszélgetésbe elegyedett vele. Néhány perc elteltével a sértett barátnője távozott, ezt követően a terhelt és a lány bementek a házba, miközben a férfi a sértett alakját dicsérte. Amikor a kiskorú a lakáskulcsát kereste, a vádlott megragadta csuklóját, és behúzta a saját lakásába, majd a sértettet fogdosni kezdte. A lány próbált szabadulni a fogásból, azonban a terhelt testi erőfölénye miatt kísérletei sikertelenek maradtak. Ezt követően az ajtón kopogtattak, ezért a vádlott az idő közben lehúzott nadrágját felvette és ráparancsolt a sértettre, hogy maradjon csendben, és adja meg a telefonszámát. Amikor a terhelt a bejárati ajtót kinyitotta, a sértettnek sikerült kimenekülnie a lakásból.

A bíróság a férfit szexuális erőszak bűntette miatt 7 év 3 hónap fegyház fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, végleges hatállyal eltiltotta továbbá minden olyan foglalkozás gyakorlásától és egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban állna. 

Megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A büntetés kiszabása során súlyosító körülményként estek latba a vádlott előéletében rejlő körülmények. 

Az ítélettel szemben a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be.