Hirdetés
Hirdetés

Képeken a Debreceni Virágkarnevál kocsijai

Cívishír | 2024. 08. 20. | 13:01:36
Tizenkét installációban gyönyörködhettek az érdeklődők.
Képeken a Debreceni Virágkarnevál kocsijai
A fő attrakció egy 13 méteres sárkány volt (Fotó: Zubák Tibor)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenkét virágkocsi, több mint 2 ezer fellépő, tizenhárom hazai és tíz külföldi nemzetközi művészeti csoport színesítette az 58. Debreceni Virágkarnevál délelőtti felvonulását augusztus 20-án.

A nap a hagyományoknak megfelelően élményfutással kezdődött, majd következett az ünnepélyes zászlófelvonás a Kossuth téren és az oldtimer felvonulás.

A menet élén hagyományosan a Szent Korona kocsija haladt, utána érkezett a CATL, a TEVA, a Richter, a Debreceni Szakképzési Centrum, a Magyar Posta, a BMW, a Fórum Debrecen, a Cívis Kosárlabdaklub Kft. installációi. A debreceni önkormányzat két kocsival képviseltette magát, az egyiket Nagyváraddal, a másikat a japán testvérrégióval, Tojamával közösen alkották meg. Különleges attrakció volt az a Nizzából érkezett sárkány – a tizenkettedik kocsi –, ami 13 méter magasra ágaskodott és akrobaták csinálták a show-t körülötte.

A hazai táncosok mellett érkeztek fellépők Spanyolországból, Franciaországból, Mexikóból, Németországból, Geogiából, Bulgáriából, Szenegálból és még Törökországból is, akik a Rózsa utca és az Egyetem sugárút közötti útvonalon számos ponton megálltak, és szórakoztatták a közönséget.