Hirdetés
Hirdetés

Késsel akart kirabolni egy kislányt Ongán

Borsodihír | 2024. 09. 01. | 10:12:35
Nemcsak felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, de lopással is vádolják az asszonyt.
Késsel akart kirabolni egy kislányt Ongán
A gyerek telefonját akarta megszerezni (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülést tart szeptember 5-én a Miskolci Járásbíróság annak a nőnek az ügyében, aki késeléssel fenyegetve próbálta a sértett telefonját megszerezni. 

A vádirat szerint a vádlott nő és fiatalkorú, az eseményeknél csupán jelen lévő társa 2023. november 12-én a késő délutáni órákban észrevették az ongai buszmegállóban leszálló, hazafelé igyekvő kiskorú sértettet, akit a vádlott követni kezdett azért, hogy tőle értékeket szerezzen meg. A terhelt – megszólítva a sértettet – arra kérte őt, hogy segítsen megtalálni a fűben elvesztett mobiltelefonját, mire a lány világítani kezdett saját telefonjával. Ekkor a vádlott elmondta, tetszik neki a telefon, a sértett azonban ettől megijedt és gyors léptekkel hazaindult.

Mikor a nő utolérte a lányt, karját megragadva telefonja átadására szólította fel és azzal fenyegette meg, hogy megszúrja, amennyiben nem tesz eleget követelésének.

Ezzel egyidejűleg a vádlott egy hegyes, sötétben megcsillanó, pontosan meg nem állapítható pengehosszúságú kést vett elő zsebéből. A sértett félelmében kiabálni kezdett, melynek hatására a vádlott és a bűncselekmény elkövetésében részt nem vevő, több méterre álló társa elszaladtak a helyszínről. 

Ugyanezen a napon, az esti órákban a vádlott egy helyi pékség pultjáról 150 ezer forint készpénzt vett magához.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Hirdetés
Hirdetés