Hirdetés
Hirdetés

Kifosztott egy haldokló férfit Miskolcon

Borsodihír | 2024. 06. 05. | 14:55:11
Segítségnyújtás nélkül távozott. Letartóztatták.
Kifosztott egy haldokló férfit Miskolcon
Sorsára hagyta a Szinvaparknál (Fotó: google)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság június 5-én egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított június 2-án 22 óra 10 perckor a Szinvapark előtti buszmegállónál a földön eszméletlen állapotban fekvő – ezidáig azonosítatlanul maradt – férfi ruházatából magához vette a sértett oldaltáskáját a benne lévő távcsővel, e-cigarettával, pénztárcával és négyezer forint készpénzzel.

Ezt követően – bár észlelte, hogy a férfi eszméletlen állapota ellenére lélegzik és hörgő hangokat hallat – a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. A később kiérkező mentők megállapították, hogy a férfi elhalálozott.

A gyanúsított fenti cselekményei – bizonyítottság esetén – alkalmasak kifosztás bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának vétsége megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény súlyára, a halmazati büntetésként kiszabható szabadságvesztés mértékére tekintettel alaposan feltehető, hogy a csavargó, hajléktalan életmódot folytató gyanúsított jelenléte a hatóságok előtt szabadlábon hagyása esetén nem lenne biztosított.  Előéletére és életmódjára figyelemmel feltehető, hogy vagyon elleni bűncselekmények elkövetése révén szerzi meg a mindennapi megélhetéséhez szükséges javakat. A bíróság mindezek figyelembevételével egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

A végzés nem végleges.