Hirdetés

Kívül-belül megújult a miskolci adventi villamos

borsodihir.hu | 2023. 12. 01. | 18:24:39
December 3-tól január 6-ig közlekedik.
Kívül-belül megújult a miskolci adventi villamos
Ünnepi hangulatot varázsolnak a villamoson (Fotó: Facebook/MVK Zrt.)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mesebeli erdőként, kívül-belül megújulva gurul ki a miskolci adventi villamos – közölte Facebook-oldalán az MVK Zrt.  

Mint írják: ez a tizenkettedik alkalom, amikor ez az ünnepi szerelvény kigördül az MVK remízéből, így igencsak fejtörést okozott, hogy valami igazán különlegessel, újdonsággal rukkoljanak elő.

A villamos belsejében a búbos kemence helyett Miskolc egyik ikonikus nevezetessége jelenik meg, amely varázslatossá teszi az utazás hangulatát. Elköszöntek tőlünk a Szépség és a szörnyeteg mese szereplői is, helyükbe a kis erdei állatok léptek: a házigazda idén Táltos a rénszarvas, aki segítségül hívta barátait, Sündisznócskát, Uhut, a baglyot, a kedves kis mókusokat és a mindig csiripelő madarakat. A meseerdőben siklik a szán és ropog a hó, felszállni rá most igen jó – írják.

Az indulás napján, december 3-án, vasárnap a hangulatot élőzene teszi majd meghitté, melyről Virányi Zsanett és az Egressy Béni Zeneiskola növendékei gondoskodnak.

Az ünnepi hangulatot a külső megjelenése teszi teljessé: több száz méter fénycső, számos fényfüggöny és 3D-s elem díszíti.

A Miskolci Adventi Villamoson 2024. január 6-ig lehet majd utazni, a villamosra az szállhat fel, aki érvényes jeggyel, bérlettel, utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik.