Hirdetés

Könyvek a gyermekgondozásról - mit érdemes elolvasni? 

| 2022. 02. 14. | 09:24:00
XXX
Könyvek a gyermekgondozásról - mit érdemes elolvasni? 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gyermekek nevelése bizony nem könnyű feladat, a legtöbb szülő biztosan egyetért ezzel. Számos probléma, kérdés, bizonytalanság merülhet fel a kicsik életében, amelyre a felnőtteknek reagálnia kell, de nem mindegy, hogyan!

Ezekben a problémás helyzetekben nyújthatnak nekünk segítséget a gyermekgondozásról, nevelésről szóló könyvek. Ezek között találhatunk olyanokat, amelyek kifejezetten a gyermekek első néhány évének leggyakoribb problémáit mutatják be, de olyanokat is, amelyek kamaszkorban segíthetnek a rémült szülőknek. 

De vajon melyek azok a művek, amelyeket érdemes elolvasni a felnőtteknek? Hoztunk ezek közül 3-at! 

Emily Oster: Tudatos gyermeknevelés - Gyakorlati útmutató az első három év útvesztőjéhez

A Mai-Könyv.hu-nál kapható, gyermekgondozással foglalkozó könyvek közül egy népszerű kiadvány Emily Oster műve. 

Az újdonsült szülők rengeteg problémával találkoznak a gyermekek első néhány évében. A szerző a tudományos tényeket is felhasználva próbálja elkalauzolni a felnőtteket a csecsemőgondozás világába. 

A mű különlegessége, hogy nemcsak a baba igényeit mutatja be, de megoldásokat is nyújt, hogy a szülők vágyai is érvényesülni tudjanak ebben az időszakban. Kisgyermekes családoknál jó szolgálatot tehet ez a mű!

Michaeleen Doucleff - Hogyan neveljünk önálló és kedves felnőtteket? - A gyereknevelés elfeledett ősi módszerei

Michaeleen Doucleff érdeklődésének középpontjában a gyermeknevelés ősi módszerei állnak. Felfigyelt rá, hogy a hagyományőrző kultúrákban merőben eltérő gyermeknevelési módszereket alkalmaznak, mint a nyugati országokban. Épp ezért úgy döntött, utánajár, mi lehet az ott élők titka. 

A szerző szakértők, azaz többek közt pszichológusok, neurológusok, antropológusok és szociológusok segítségével térképezte fel ezeket a gyermeknevelési módszereket. Tanácsait ezután könyvbe foglalva tette elérhetővé a mai szülők számára. 

Ha szeretnénk megtudni, hogyan lehet a gyermekeket keménység nélkül önállóságra és kedvességre tanítani, érdemes elolvasni! 

Dr. John Townsend - Kamaszhatárok 

Már a kisgyermekkor sem egyszerű menet, de a kamaszkor nehéz, változásokkal teli időszaka még annyira sem piskóta!

Dr. John Townsend azoknak nyújt segítséget, akik kamasz gyermekeket nevelnek. Művében tanácsokat ad azzal kapcsolatban, hogyan kezeljék a problémás élethelyzeteket, melyek a legfőbb konfliktusforrások, és hogyan támaszthatnak határokat, korlátokat.

A könyv elolvasását javasoljuk mindazok számára, akik szeretettel, ugyanakkor kellő határozottsággal szeretnék segíteni kamasz gyermeküket a felnőtté válás rögös, hosszú útján. 

Ha tehát szülőként elakadtunk egy bizonyos élethelyzetben, akkor érdemes átlapozni egy-egy gyermekgondozással, neveléssel foglalkozó könyvet, hiszen számos hasznos tippet és tanácsot meríthetünk belőlük a hétköznapokhoz.