Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány ad 63,4 milliárd forintot a kórházak adósságrendezésére

MTI | 2024. 04. 18. | 11:04:08
Pluszforrás.
A kormány ad 63,4 milliárd forintot a kórházak adósságrendezésére
Elfogadták a javaslatot (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kórházak adósságrendezésére 63,4 milliárd forint pluszforrást biztosít a kormány – közölte a Belügyminisztérium április 18-án az MTI-vel. Azt írták, a szomszédságban dúló háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta gazdasági válság miatt az egészségügyi kiadások is jelentősen megnőttek. A kormány azonban elkötelezett a kórházak likviditási problémáinak mielőbbi rendezése mellett, ezért fogadta el a BM javaslatát a működési támogatás biztosításáról – emelték ki.

Az elfogadott javaslat alapján 63,4 milliárd forint működési támogatást kapnak a járó- és fekvőbeteg-ellátást nyújtó állami, önkormányzati, egyházi tulajdonban álló egészségügyi szolgáltatók, továbbá a felsőoktatási intézmény részeként működő klinikai központok – ismertették.

Hozzátették: a működési támogatást április 30-ig utalványozza az egészségügyi szolgáltatóknak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a kiegyenlítés feltételeit a kormányrendelet tartalmazza – tették hozzá. Tavaly novemberében az egészségügyi intézmények lejárt kötelezettségállományának csökkentéséért több mint 90,2 milliárd forint összegű támogatást fizettek ki – áll a közleményben.