Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közösségi tereket alakítanak ki Rudabányán

borsodihir.hu | 2024. 06. 19. | 17:35:39
Kiválasztották a kivitelezőket.
Közösségi tereket alakítanak ki Rudabányán
A Szabadság tér is megújul (Fotó: google.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közösségi terek, parkok kialakítása kezdődhet Rudabányán, miután az önkormányzat által kiírt pályázaton kiválasztották a beruházások kivitelezőit – derül ki a Közbeszerzési Értesítő június 19-i, szerdai számából.

Az Óvoda utcán lévő Sörkert közösségi térré alakítása során a többi között létrehoznak egy tanösvényt, továbbá az ingatlan kerítéssel és alacsony támfallal határolják. A parkba a megfelelő táptalaj elkészítése után település klímáját javító és árnyékot adó lombhullató fákat telepítenek. A közvilágításról LED-es kandeláberek gondoskodnak majd. Az elektromosenergia-ellátást napelemek biztosítják.

A régi épületből kialakított fedett-nyitott pavilon esőbeállóként szolgál, mely egyben összefüggő árnyékot is biztosít. A kivitelezés részeként utcabútorokat, padokat, pergolákat és kerékpártárolót is elhelyeznek. A munkát a szerencsi Révisz Kft. végezheti. A cég 44 millió forintért vállalta a korszerűsítést.

Ugyancsak a Révisz Kft. dolgozhat a Szabadság téren, ahol szintén közösségi teret alakítanak ki. Lombhullató fák kapnak helyet a területen, és a növényekkel gazdagon beültetett területen szilárd burkolatú közlekedési útvonalakat alakítanak ki. A park megvilágítását napelemes kandeláberek biztosítják. Utcabútorokat és 3 okospadot, hulladéktárolókat helyeznek ki. A cég ezt a munkát 40 millió forintért végzi el.

A Petőfi utcán a tervek szerint a Millenium teret alakítják ki. A rekonstrukció részeként felújítják a park növényzetét: fákat, cserjéket telepítenek, a közlekedési útvonalak mentén LED-es lámpák világítják meg a teret. A miskolci Fortrans 2000 Kft. 12,4 millió forintot költhet a beruházásra.

A Zöldfa utcában hozza létre az önkormányzat az úgynevezett „GÉNIUSZ” parkot. Itt szintén a Fortrans 2000 Kft. dolgozhat. 18,4 millió forintért fákat ültetnek, a világításról pedig LED-es kandeláberek gondoskodnak. A családias hangulatú zöldövezetben sakkasztalok, padok, lengőteke várja majd a pihenni vágyókat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés