Hirdetés
Hirdetés

Lefizették a vagyonőrt, mégis pórul jártak a miskolci üzemi tolvajok

ugyeszseg.hu | 2024. 02. 27. | 09:27:40
Vádat emeltek ellenük.
Lefizették a vagyonőrt, mégis pórul jártak a miskolci üzemi tolvajok
Látszatellenőrzés (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt három férfi ellen vesztegetés bűntette és lopás vétsége miatt, akik egy szerszámgépgyártó cégnél dolgoztak. Ketten kézi szerszámgépeket és akkumulátorokat szedtek össze, majd azokat vagyonőr társukat lefizetve elvitték az üzemből – tudatta február 27-én az ügyészség.

A vádirat szerint a három vádlott egy miskolci szerszámgépgyártó cégnél dolgozott, ketten targoncavezetőként, harmadik társuk vagyonőr volt. 2022. március elején az egyik vádlott megbeszélte a vagyonőrrel, hogy szerszámgépeket lopna el és 20 ezer forintot ad azért, hogy ne ellenőrizze. Megegyezésük szerint a vádlott egy kézi csavarbehajtóval és akkumulátortöltővel a táskájában ment a személyzeti kapuhoz, társa pedig a pénzért csak látszatellenőrzést tartva kiengedte az üzemből.

A vádlott targoncavezető kollégáját tájékoztatta arról, hogy ha fizetnek a társuknak, akkor ki tudnak vinni műszaki cikkeket. Ketten összegyűjtöttek 28 darab kézi szerszámgépet, illetőleg akkumulátort, amiket az öltöző álmennyezetébe, az illemhely szerelődobozbába rejtették el. Március közepén egyeztettek vagyonőr társukkal, és a sporttáskába pakolt műszaki cikkeket 40 ezer forint ellenében úgy vitték ki az üzem területéről, hogy a vagyonőr belenézett a táskába mutatva, mintha azt ellenőrizné, majd kiengedte a portáról a vádlottat. A férfiak azt tervezték, hogy eladják zsákmányukat, azonban amikor egy üzemanyagtöltő-állomás közelében éppen a sporttáskából egyikük autójába pakoltak át, rendőrök tetten érték őket.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben – akik közül egy büntetett, míg társaik büntetlen előéletűek – börtönbüntetést indítványozott. A vádhatóság egyikük esetében közügyek gyakorlásától eltiltással, míg két vádlott vonatkozásában próbaidőre felfüggesztve, továbbá mindhárom vádlott tekintetében pénzbüntetés kiszabására is indítványt tett.

Hirdetés
Hirdetés