Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták a miskolci rablókat

borsodihir.hu | 2024. 03. 28. | 11:02:18
Szökésüktől lehet tartani.
Letartóztatták a miskolci rablókat
Elvették a hátizsákját (Fotó: Illusztráció/freepik.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akikkel szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2024. március 23-án az esti órákban, a miskolci Herman Ottó Múzeum előtti területen odamentek a sértett férfihoz, hogy korábbi elhatározásuknak megfelelően elvegyék tőle a táskáját. A terheltek többször megütötték a sértettet, aki emiatt a földre esett, közben pedig lerángatták róla hátizsákját és azzal igyekeztek elmenekülni. A sértett azonban felállt, a két férfi után ment, próbálta értékeit visszaszerezni, de a terheltek ismételten, több alkalommal megütötték őt. Ezt követően a gyanúsítottaknak sikerült elmenekülniük a megszerzett táskával, benne 20 ezer forint készpénzzel, cigarettával és egyéb használati tárgyakkal.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyanúsítottak cselekménye - bizonyítottság esetén - rablás bűntette megállapítására alkalmas, mely cselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés súlyosságára, valamint a terheltek kedvezőtlen egzisztenciális helyzetére tekintettel szökésüktől, elrejtőzésüktől megalapozottan lehet tartani. Egyikőjük esetében feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, figyelembe véve előéletét és életmódját. Mindezen okok alapján a gyanúsítottak letartóztatását a Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte.

A végzés nem végleges.

Hirdetés
Hirdetés