Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták az élettársát fojtogató miskolci nőt

birosag.hu | 2024. 02. 20. | 15:19:47
Kábelt tekert a nyaka köré.
Letartóztatták az élettársát fojtogató miskolci nőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy miskolci nő letartóztatását az alábbi tényállás alapján:

A nyomozás adatai szerint az ittas nő február 17-én este a Testvérvárosok úti lakásukban szóváltásba keveredett élettársával, majd egy számítógéphez tartozó kábelt a nyaka köré tekert, és azzal ájulás közeli állapotig fojtogatta. Mindketten a földre estek, majd a sértett kiszabadult a fojtásból. A gyanúsított ezt követően a konyhából magához vett egy 20 centiméter pengehosszúságú kést és azzal a sértett hasa irányába szúrt, amelyet azonban a férfi elhárított. A gyanúsított ezt követően több alkalommal ráütött a sértett fejére, aki emiatt vérezni kezdett. A gyanúsított ekkor kifejezte abbéli reményét, hogy a sértett elvérzik, majd távozott a lakásból.

A sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A gyanúsított tette – bizonyítottság esetén – alkalmas emberölés bűntette kísérletének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint – figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és az emiatt kiszabható szabadságvesztés mértékére, amely 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés – a terhelt szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. Emellett egzisztenciális helyzete is kedvezőtlen. Ezen túl annak a veszélye is fennáll, hogy a vele egy háztartásban élő sértettet megpróbálná megfélemlíteni vagy befolyásolni, és ezzel az eljárás sikerét meghiúsítaná, esetleg a sérelmére elkövetett cselekményt megkísérelné befejezni.

Mindezen okok alapján a gyanúsított letartóztatását a Miskolci Járásbíróság indokoltnak találta, azt egy hónapra elrendelte.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbeztek.

Hirdetés
Hirdetés