Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lovasközpont épül az Ózdhoz tartozó Urajon

| 2021. 01. 07. | 21:33:00
A kihasználatlan területen díjugratásra való felkészítés is lesz.
Lovasközpont épül az Ózdhoz tartozó Urajon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lovasközpont épül Urajon. A településrészen található kihasználatlan sportpályát a Pajkos Csikó Kulturális, Sport, Egészség és Szabadidő Egyesület vette bérbe. Önerőből lovaspályát és istállót épít az egyesület.

A cél: a nemzeti lovaskultúra, a magyar lovas hagyományok, valamint a lovaglás megismertetése mellett főként a díjugratásra való felkészítés - írja az Ózd.hu

Még 2015 augusztusában a közösségépítő céllal megrendezett Uraj Napot tartották a helyi sportpályán. Mára már ez a terület igen kihasználatlannak számít. Most azonban az üresen álló pálya új funkciót kaphat.

Janiczak Dávid polgármester úgy véli, ez egy ékes példája lehet annak, hogy egy elfeledett terület hogyan nyerhet új értelmet.

A Pajkos Csikó Egyesület kereste meg az önkormányzatot, miszerint bérbe kívánja venni az uraji focipályát, hogy azon egy lovasközpontot létesítsen. A pálya hosszú ideje kihasználatlan.

"Én azonnal megörültem ennek a lehetőségnek, és támogattam azt, hogy bérbe vegyék, és megvalósítsák ezt a projektet, ami most már elkezdődhet”

- nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.


A létesítményen belül tíz boxot alakítanak ki, amelyek ugyanennyi ló elhelyezését biztosítják. Emellett a szabadtartású lovak is helyet kaphatnak a kültéri karámokban. A homokos pálya 30-szor 60 méteres lesz, a későbbiekben fedett pálya építését is tervezik.