Hirdetés

Még vonzóbbá tették Miskolctapolcát

mti | 2023. 12. 01. | 20:05:24
Lezárult a fejlesztés.
Még vonzóbbá tették Miskolctapolcát
Több mint 600 millió forintos fejlesztés ért véget (Fotó: miskolci polgármesteri hivatal)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lezárult Miskolctapolca 628 millió forintos komplex turisztikai fejlesztése - tájékoztatta az MTI-t Miskolc polgármesteri hivatalának sajtóosztálya december 1-én, pénteken.

A közlemény szerint a városrész fejlesztésének részeként felújították a Csónakázó-tavat körülvevő ősparkot, ahol új sétányokat, pihenőpadokat, asztalokat és szeméttárolókat alakítottak ki. Emellett megtörtént a teljes közműhálózat felújítása, valamint utcabútorok és kandeláberek telepítése is.

A parkban zöldterület-fenntartási munkákat is végeztek, a területen elhelyezett új táblákon pedig háromdimenziós felületek mutatják be a környék jellegzetes növényvilágát. A tájékozódást egy érintőképernyős kijelzőn digitális térkép segíti.

A parkra jellemző állatvilág hangsúlyos fajtáit és a környék nevezetességeit festett állatfigurák, valamint bronzból készült minifigurák szemléltetik. A tanösvényen található alkotások Plank Antal képzőművész munkái - közölték.

A projekt részeként az Akropolisz Szabadtéri Színpadot is felújították.

A fejlesztések "nagyban hozzájárultak a terület, ezzel együtt pedig Miskolc turisztikai vonzerejének növeléséhez" - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a projekt 100 százalékos támogatással, az Európai Unió és a magyar állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.